Etherische olie

Etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd, is een vluchtige olie die wordt gewonnen uit plantaardige bestandsdelen. Denk hierbij aan bloemen, vruchten en zaden. Wat zijn nou etherische oliën, waarom maakt men er tegenwoordig zoveel gebruik van en wat zijn nou de voordelen van deze oliën? Op deze pagina kom je alles te weten omtrent de Etherische oliën wat je moet weten.

Waarom gebruik maken van etherische oliën?

Etherische oliën kunnen voor enorm veel problemen gebruikt worden. En dat worden ze ook. Ik zal een paar veel voorkomende problemen opsommen en welke olie je daar precies voor kan gebruiken om het te verhelpen of te verminderen. Heb je bijvoorbeeld moeite om in slaap te komen, dan kun je gebruik maken van een lavendelolie.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat de geur van etherische lavendelolie slaap voorbereidend is, en het een rustgevend effect heeft. Heb je last van moeilijk ademen, dan kan je gebruik maken van etherische oliën zoals rozemarijn of salie.

Hoe gebruik je Etherische oliën?

Etherische oliën kunnen gebruikt worden op diverse manieren. De meest voorkomende manier is om gebruik te maken van een Aroma Diffuser. Je doet een aantal druppel olie in de aroma diffuser met water. Zodra je de diffuser aanzet wordt het water omgezet in stoom door middel van hoge frequent trillingen. Waardoor erna een koude verneveling ontstaat, ook wel het zichtbare rook genoemd.

Een andere manier is om olie toe te voegen aan badwater. Etherische olie heeft als eigenschap dat het blijft drijven op water, daarom is het eerst nodig om te vermengen  in een plantaardige draagolie, (volle) melk of room. Doe ca. 5 a 8 druppels olie erbij en geniet vervolgens van een heerlijke bad ervaring met een verfrissende, kalmerende of rustgevende geuren om je heen.

Etherische oliën, goed voor je gezondheid.

Er zijn een hele boel redenen waarom ik jou nu onze etherische oliën kan aanraden. Allereerste zuiveren ze de lucht, en zorgen voor een gezonde leefomgeving. De verneveling door middel van een aroma diffuser verwijderen metaaldeeltjes en giftige stoffen uit de lucht.

Ook zijn de oliën zeer zuurstofrijk. Alle ziekte begint omdat er een zuurstofgebrek ontstaat in de cellen. Zie onze oliën dus helpen als een soort van bloedtransfusie voor zuurstof te geven. Klinkt raar? Maar het is wel waar. Daarnaast helpen deze etherische oliën ook bij het helpen van een beter afweersysteem, minder stress, ontspanning, betere focus en nog veel meer.

Nog even in het kort

Denk er wel aan dat elke olie zijn eigen effect heeft. Kijk goed naar welke olie voor wat geschikt is, en meng niet zomaar alle oliën door elkaar. Het is niet dat etherische oliën wondermiddelen zijn, want dan zal de wereld al een stuk beter af zijn, maar ze kunnen zeker wel effect hebben op de mens en omgeving. Voor vragen over etherische oliën, of hulp nodig bij het kiezen van een olie bij jouw probleem. Neem dan contact op met onze specialisten op het gebied van Etherische oliën.

Alles wat je moet weten
luchtbevochtiger

Luchtbevochtiger

Het apparaat zorgt ervoor dat water wordt omgezet in fijne nevel die zich verspreid door de hele kamer, en daardoor de lucht bevochtigd.

Bekijk alles
etherische olie

Etherische Olie

Wat zijn etherische oliën, waarom maakt men er tegenwoordig zoveel gebruik van en wat zijn nou de voordelen van deze oliën?

Bekijk alles
gezondheidsvoordelen luchtbevochtiger

Gezondheidsvoordelen

Onze luchtbevochtiger en olie brengen niet alleen rust, maar bevorderen ook uw gezondheid. Lees hier wat onze producten voor u kunnen betekenen.

Bekijk alles